Blues Club New York 3 november 1988 MEDIA

FATAL FLOWERS TRIP USA (NEW YORK) NOVEMBER 1988

CONCERT US BLUES CLUB:

Op uitnodiging van de publicatie CMJ (College Music Journal), een The Fatal Flowers op vrijdag drie november 1988 een concert gegeven in de Us Blues, Manhatten New York. CMJ hield een conventie in Manhatten voor alle betrokkenen bij college radio in de USA, bijgevoegd is de CMJ conventie publicatie.
Het CMJ acht Fatal Flowers een van de meest belovende bands van het moment en ze daarom waardig om op de CMJ conventie te spelen. Ondanks het feit dat de gitarist Robin Berlijn net twee weken voor het concert als nieuw lid bij de groep was gekomen en het repertoire nog niet “geramd” zat speelde de groep goed. Ze zitten op zo'n zeventig procent van hun kunnen.
Bijgevoegd is een lijst met namen van mensen welke het concert bezocht hebben, alle door mij gehoorde reacties waren van enthousiast tot zeer enthousiast.

PROMOTIONELE AKTIVITEITEN In de dagen voor het concert is de groep bezig geweest met oefenen in een daarvoor gehuurde oefenruimte, mede om de voor hun vreemde backline uit te checken.
Na het concert was er een heel programma aan promotionele activiteiten opgezet door Jackie Tesman en Regina Joskow van Atlantic records promotions.
Telefonisch werden zo'n vijfentwintig interviews gedaan met alternative en college radiostations over heel Amerika (uiteraard aangevuld met zgn “radio calls”).
Van de person to person interviews waren vooral die met Dawn Hood (the Hard Report) en Suzanne McElfresh (Paper Magazine) van belang. David Frick van Rolling Stone was niet in de stad maar is zeker willend om bij een volgende gelegenheid aandacht te besteden aan de groep.
Het alleen voor Fatal Flowers geregelde afscheids diner met de boards of directors van CMJ heeft naast het al bestaande enthousiasme voor de Fatal Flowers ook een sterk persoonlijke band tussen de groep en de makers van het blad opgeleverd.

bron: ?

terug naar de tourdata pagina