Stoba Echt 18 maart 1990 TOURDATA

recensie

De 18-jarige gitaarprins Robin Berlijn was gisteravond de blikvanger tijdens een onderhoudend concert van The Fatal Flowers in de Stoba in Echt.
Berlijn speelt sinds kort bij de Amsterdamse rockgroep, die op toernee is om de nieuwe elpee 'Pleasure Ground' te promoten. Zeshonderd liefhebbers zorgden voor een uitverkochte en sfeevolle Stoba. The Fatal Flowers timmeren al sinds begin jaren tachtig aan de weg met melodieuze rockmuziek, geworteld in de jaren zestig. De groep wordt wel gezien als belangrijkste vertegenwoordiger van de 'Amsterdamse gitaarschool'. Die ontstond tien jaar geleden, toen een hele lichting popmuzikanten in de hoofdstad de electrische gitaar als muzikale inspiratiebron opnieuw ontdekte.
The Fatal Flowers speelde gisteravond veel werk van de laatste elpee, die wat feller klinkt dan hun vorige platen en uitstekend is ontvangen in de pers. Zanger Richard Janssen trok met zijn fraaie stem en quasi-nonchalante uiterlijk de aandacht van met name het vrouwelijk deel van het publiek.

Bron: ?

terug naar de tourdata pagina