Pinkpop Baarlo 8 juni 1987 TOURDATA

setlist

White Mustang
Deep Inside
Midnight Train
Rock and Roll Star
For Christ Sake
Too Free
Well Baby
Nowhere To Lay My Head


poster Pinkpop 1987


artikel

FATAL FLOWERS

LINE-UP
Richard Janssen - zang, gitaar
Dirk Heuff - gitaar
Geert de Groot - bass
Henk Jonkers - drums

DISCOGRAFIE
Fatal Flowers (mini-LP)
Younger Days

Mensen houden van bloemen

Niet geheel verrassend is de van Nederlandse bodem afkomstige openingsact op Pinkpop. Fatal Flowers zijn in principe meer dan deze "spitsafbijter" waard. Hiervan getuigd enkel al de Edison award die ze onlangs in ontvangst mochten nemen. Naast Claw Boys Claw is Fatal Flowers ongetwijfeld de meest belovende Nederlandse live-band. De grootste optimisten noemen de band de "Golden Earring van de toekomst".
"Veelbelovend" was de meest gehoorde opmerking naar aanleiding van het vorig jaar verschenen plaatdebuut van Fatal Flowers. Op deze mini-LP is een band met een eigen gezicht te horen. Opwindende gitaarrock, mooi van opbouw, puur en sfeervol.

Het is bijzonder hoopvol te weten dat er weer een heerlijke live-band het podiumcircuit in Nederland is opgetreden. Hun muziek is een "overcoat" uit de jaren zestig, een aantal nummers uit dit schitterende hitverleden sieren het repertoire van Fatal Flowers. Op zich zou dit de nodige kritiek kunnen uitlokken, hetgeen totaal overbodig is als men eenmaal heeft gezien en gehoord op welk een frisse manier deze nummers worden vertolkt. Onlangs traden de "Fatal Flowers" op in onze zuidelijkste provincie. Met name het optreden in De Boerderij te Geleen zal de bezoekers van dit optreden lang bijblijven. Fatal Flowers is immers uitstekend in staat om het publiek wild te draaien, getuige hiervan waren de maar liefst drie "encores" die ze het publiek als afsluiter voorschotelden.

Gezonde agressie
Ondanks het onafzienbare reeks optredens blijven de jongens van Fatal Flowers onuitputtelijk. Hun muziek is gezond agressief bezit een soort lef, hetgeen als een vuurbal op het publiek overslaat. Al eerder werd de gitaarstijl van Dirk Heuff als zeer expressief betiteld waarbij verwezen wordt naar Hendrix en The Allman Brothers. Dit agressieve gitaarspel en de stevige beat van bass en drums geven de muziek een hard en rockachtig jasje.

Younger Days
De laatst gedoopte LP van Fatal Flowers heet "Younger Days". De hierop hoorbare songs zijn in de zestiger-jaren stijl gebaseerd, echter verder uitgediept en verbreed. De productie hiervan was in handen van Vic Maile, de doorgewinterde Engelse rock-producer die in het verleden betrokken was bij plaatprojekten van o.a. The Who en The Kinks. Overigens is hij ook degene die Claw Boys Claw heeft geproduceerd. Concluderend mogen we vaststellen dat Fatal Flowers op niet mis te verstane wijze op weg is Nederland in te palmen. Dit is gegarandeerd het product van vele optredens, veel en lang repeteren, constant werken aan nieuwe nummers en alternatieve arrangementen. Fatal Flowers presenteert zich als een band met perspectief, toekomstvisie en talent. Het fanatisme van Fatal Flowers zal zich op ieder podium manifesteren en vestigen.
Op Pinkpop zal de band worden aangevuld met een gastspeler Cor Willemse, de "hammond-man", die eerder veelvuldig te horen was met de bekende Rhytme & Blues lvy & The terracestones. Het vette hammond geluid zal een extra dimensie geven aan het optreden.

bron: Daan Prevoo Pinkpop Special '87

terug naar de tourdata pagina