ReX


MEDIA

Zwolse Courant 8 november 1996
Ja, hij zou wellicht een stuiver of wat kunnen verdienen door solo-concerten te gaan geven. 'Maar geld is voor mij niet de drijfveer. En voor je het weet zit je helemaal in zo'n kroegcircuit.

RifRaf november 1996
Na The Fatal Flowers en Shine zien we opnieuw een andere kant van een van de meest veelzijdige popartiesten die Nederland rijk is. Een gesprek over heden en verleden.

2 Meter Sessie 16 november 1996
Als Michael Jackson nu luisterd ben ik de lul

Zwolse Courant 28 februari 1997
Het theater roept een pensioengedachte bij mij op. Van de mensen die daar staan weet je: nu is het afgelopen.

Fret maart 1997
Heel even heeft Richard Janssen serieus overwogen het muzikantschap vaarwel te zeggen. De ex-frontman van Fatal Flowers en Shine zag geen uitdaging meer.

Backstage 12 april 1997
Rex, letterlijk koning. De naam doet denken aan de vergane-glorie-glamour van oude bioscopen met sierlijke krulletters op de gevel. Richard Janssen kwam erop toen hij wat zat te spelen met de letters van zijn beide voornamen, Richard en Alexander.

'Naar eer en geweten' 21 november 1997
Twijfel, loyaliteit en dan moet ik er nog eentje zien te vinden. Eh, nou ik denk dat een heleboel mensen zouden zeggen: "eigenwijsheid, die mis je"

Music minded februari/maart 1998
Maar eigenlijk houd ik er niet zo van om over dingen te praten die nog niet concreet zijn. Dat vind ik zo'n onzin; een verschrikkelijk Amsterdams gebruik: iedereen is hier met honderd dingen tegelijk bezig, maar uiteindelijk gebeurt er helemaal niets .

Fret november 1999
Besloten werd een echte 'popstar' in de arm te nemen: Richard Janssen van de voormalige Fatal Flowers en Shine en inmiddels aan de weg timmerend in allerlei solo-projecten zoals Rex.

Loose Ends


Freaky Notes april 2007
Love baby love, jarenlang heb ik naar dit juweeltje gezocht. De cd is namelijk kort na verschijnen uitverkocht. Mijn zoektocht is niet vruchtbaar geweest. Ik heb me vaak een beeld gevormd van de bezitters van de cd.

Telegraaf 8 februari 2018
In vorige muzikale levens had Janssen zich vooral rock-gerelateerd van zich laten horen. In Rex nam vooral ook de folky singer-songwriter in hem volop de ruimte en wat ons betreft is dat de beste reden dat deze plaat ruim dertig jaar na de oorspronkelijke release nog een kans verdient.

Volkskrant 18 februari 2018
'Ik heb juist heel positieve herinneringen aan die Rex-tijd. Mijn relatie was net stukgelopen, dat was vervelend, maar de liedjes maakte ik daarna met heel veel plezier. Het was een hete zomer, ik dook lekker onder in onze koele studio aan de Brouwersgracht. Daar was het een zoete inval.