M
E
D
I
A


M
E
D
I
A


M
E
D
I
A


M
E
D
I
A


90s Request deel II, 28 september 2005
90s Request deel II: Osdorp Posse en Shine
3VOOR12 besteedt aandacht aan Nederlandse albums uit de jaren 90

3VOOR12 interviewt deze week in het kader van de 90s request week artiesten die een album maakten in de jaren '90. Hoe kijken zij terug? Deze hele week, tot en met vrijdag 30 september, besteden we in het 3VOOR12 magazine aandacht aan platen uit de jaren '90. De volgende twee zijn:

SHINE - BOYS (1993)
Een expirimenteel project van ex-Fatal Flowers zanger Richard Janssen. Hij brengt spectaculaire shows op het podium die doen denken aan de glamrock van Bowie en Roxy Music. Daar wordt niet altijd positief op gereageerd en later worden de shows dan ook 'normaler.' Na drie jaar bloedt de band dood als verschillende leden zich op andere muzikale projecten storten.

IN GESPREK MET RICHARD JANSSEN (SHINE) WAT HERINNER JE JE VAN HET OPNAMEPROCES VAN BOYS?
"Ik hielp mee een klein studiootje te verbouwen en tussen de bedrijven door nam ik mijn album op. Ik zette een klein recordertje aan, sprintte naar het orgel, speelde wat, en sprintte weer terug. Het was echt een knutselplaat."
KUN JE DE JAREN '90 OMSCHRIJVEN?
"Die tijd staat toch in het teken van Shine. Het was een hele leuke tijd. Bevrijdend ook, in vergelijking met de stramme jaren '80."
WAT IS JE FAVORIETE ALBUM OF BAND UIT DE JAREN '90?
"Eigenlijk is dat het album ná Boys: Modern Popmusic. Een meer extravert en hedonistisch album. Dat was voor mij het hoogtepunt van de jaren '90."
WAT DOE JE ANNO 2005?
"De laatste paar jaar hou ik me bezig met ontwerpen. Op het moment maak ik een decor voor Toneelgroep Alaska. "

bron: Janneke Van Wankum

terug naar de media pagina