INFO

Welkom bij de Pleasure Ground homepage.
Op deze site kun je informatie vinden over de Nederlandse band Fatal Flowers en een aantal bands die uit Fatal Flowers zijn ontstaan zoals Shine, Rex, Alison Gross en Braam & Wolters. Eind 1984 start de eerste samenstelling van Fatal Flowers, begin 1985 krijgt de band zijn definitieve vorm en de mini-lp Fatal Flowers uit. In 1986 volgt de lp Younger Days met de gelijknamige hitsingle. In 1988 neemt de band Johnny D. Is Back! op in het Amerikaanse Woodstock onder leiding van Mick Ronson. In 1990 verschijnt Pleasure Ground waarna de band in juni 1990 uit elkaar valt.
In 1992 brengen de voormalige Fatal Flowers, Marco Braam en Erwin Wolters onder de naaam Braam & Wolters een album uit met veelal acoustische nummers. De band houdt het na een album voor gezien. Erwin Wolters brengt in 1995 met de band Alison Gross het album Sit With The Guru uit.
Voormalig frontman van Fatal Flowers, Richard Janssen, brengt in 1993 het album Boys uit. Dit is eigenlijk een solo album dat onder de naam Shine wordt uitgebracht en met de gelijknamige band wordt gepromoot. In 1995 verschijnt van Shine een serie van 3 EP's en het album Popmusic. In de zomer van 1996 valt Shine door een gebrek aan belangstelling uit elkaar en brengt Richard Janssen een solo album uit onder de naam Rex. Dit is het laatste albumwerk wat tot op heden (2005) verschenen is.

Waarom dan toch deze site? Ik ben ooit met deze site begonnen uit frustratie omdat er totaal niets op internet te vinden was van deze bands. Gezien de reacties zijn er nog steeds mensen die erg geintresseerd zijn in de genoemde bands.
Wat kun je op de homepage vinden; Bio's van alle bands, complete discografie, links, unieke MP3's en nog veel meer.
Iedereen die een bijdrage heeft geleverd nogmaals bedankt!
Ik probeer om iedere 3 maanden een update te maken met nieuwe MP3's en artikelen etc. Nieuwe artikelen, opnamen, etc. altijd welkom.

Veel plezier!

foto Martijn

Martijn