ReX

BIOGRAFIE

foto Richard Janssen Rex is de naam waaronder Richard Janssen na Fatal Flowers en Shine in het najaar van 1996 opduikt. Na het rock-geluid van de Flowers en de moderne popmuziek van Shine is Rex een geheel andere kant van het Richard Janssen universum.
In de zomer van 1996, als Shine tijdelijk en naar later blijkt definitief stil ligt, neemt Richard samen met een aantal bevriende muzikanten de nummers op voor het album Love Baby Love. Een aantal van de nummers liggen al jaren op de plank en pasten nooit bij albums van de Flowers of Shine, de meeste nummers zijn speciaal geschreven voor het album. Het zijn vooral acoustische luisterliedjes waarbij de nadruk op de teksten ligt. Waar bij het laatste Shine album de kritieken vrij lauw waren is de reactie op Love Baby Love overwegend zeer positief. Omdat er veel vraag is naar optredens wordt er toch een live band geformeerd. Op 9 januari 1997 wordt opgetreden op het Noorderslag festival. Hierna volgt nog een korte tour langs een aantal zalen in het clubcircuit. Eind december 1997 verschijnt de anti-kerstsingle Santa (please bring me a gun), een nummer dat in 1986 al eens door de Flowers voor de VPRO radio werd gespeeld.
In 1998 worden nog een aantal acoustische optredens gedaan, waarna ook het Rex avontuur weer een te vroege dood sterft. Wel wordt ter gelegenheid van de opening van het Nationaal Audiovisueel Archief nog een 2 Meter Sessie gedaan, waarvan een promotie-cd verschijnt.
In februari 2018 wordt het Love Baby Love album her uitgegeven op LP. Ter gelegenheid van de her uitgave vindt een optreden plaats in de Roode Bioscoop te Amsterdam.